Wim Harrijvan

Loopbaan in het kortwim2931
In 1989 rondde ik met succes mijn opleiding Werktuigbouwkunde af aan de TU Delft. In de eindfase van mijn studie combineerde ik die met filosofische vakken aan de VU. Ik werkte vervolgens tien jaar in loondienst, eerst als constructeur en projectleider in de speciaalmachinebouw, later ook als teamleider Industrie bij de ingenieurs-bureau’s IHN en Grontmij. Met de overstap naar Jansen MI Consultants in 1997 ben ik steeds meer bezig gegaan met strategievorming en besturing van bedrijven. Sinds 1999 ben ik zelfstandig ondernemer, eerst als logistiek adviseur en later als coach en trainer op het gebied van management en persoonlijke ontwikkeling.

Coaching en training
Sinds 2002 bied ik mijn diensten aan onder de naam Inline Coaching. Ik werk voor particuliere cliënten, verschillende trainingsinstituten en opdrachtgevers uit de industrie en bij de overheid. Ik heb me gespecialiseerd in de trainingen gespreksvaardigheden, emotionele intelligentie, praktisch leidinggeven en persoonlijke effectiviteit. In 2005 heb ik een opleiding in counseling en coaching afgerond bij de Academie voor Counselling en Coaching. Bij bedrijven coach ik zowel individuele medewerkers als teams, meestal in situaties waarin veel veranderingen plaats moeten vinden.

Teamcoaching bied ik aan managementteams die hun kracht willen vergroten. Voor particulieren bied ik zowel persoonlijke coaching als relatiecoaching aan. Mijn jarenlange ervaring met groepsbegeleiding zet ik in bij trainingen en workshops. Door de groepsprocessen en rake interventies kunnen er in de groep veel inzichten en ervaringen geoefend worden. Deelnemers kunnen daar voor zichzelf en in hun eigen groepen weer stappen mee zetten.

Professionaliteit en vertrouwelijkheid
Ik houd me voortdurend bezig met verdere professionalisering en persoonlijke ontwikkeling. Door middel van supervisie, intervisie, zelfstudie, bijwonen van seminars, lidmaatschap van diverse beroepsverenigingen en het volgen van opleidingen. Bijvoorbeeld Haptonomie en Communicatie bij de Academie voor Haptonomie te Doorn (2009).
In juni 2012 rondde ik een 2-jarige opleiding in Ervaringsgerichte Hulpverlening van het Kempler Instituut af.
In 2021 ben ik begonnen met een 3-jarige leergang Gestaltcoach bij de Nederlandse Stichting Gestalt.
Jarenlang ben ik lid geweest van de beroepsvereniging van coaches in Nederland (NOBCO). Van haar heb ik telkens de erkenning gekregen van senior practitioner. Ook na beëindiging van mijn lidmaatschap in 2017 (vanwege een kosten-baten afweging), werk ik nog steeds volgens haar ethische gedragscode. Hierin wordt ondermeer de geheimhouding en vertrouwelijkheid van coaching geregeld (zie www.nobco.nl).

Sinds 2019 ben ik aangesloten bij iQ Coaches, een franchise organisatie die gespecialiseerd is in autisme. Ik heb in juni 2019 de PILLAR-opleiding afgerond met goed gevolg. Mensen met autisme vormen een belangrijke doelgroep voor mij.